Valikkoon

Ota elämäsi omiin käsiisi

Saksalainen vakuutusyhtiö osoittaa tilastoillaan rokotehaitat moninkertaisiksi

Saksalainen sairausvakuutusyhtiö totesi tällä viikolla, että yli 10 miljoonalta ihmiseltä kerättyjen tietojen analyysi viittaa siihen, että COVID-rokotteen haittavaikutukset ovat “merkittävästi” liian vähäisiä.

Saksalaisyhtiö, BKK ProVita (BKK), sanoi, että sen analyysi paljasti “merkittävän hälytyssignaalin” ja että “ihmishenkiin kohdistuvaa riskiä ei voida sulkea pois”.

Kerättyjen tietojen perusteella BKK sanoi, että rokotteen haittavaikutusten määrä on moninkertainen verrattuna siihen määrään, jonka Paul Ehrlich -instituutti (PEI ), Saksan liittovaltion terveysvirasto, joka valvoo rokotteiden ja biolääkkeiden turvallisuutta, on virallisesti ilmoittanut.

PEI ilmoitti lehdistötiedotteessaan, että vuonna 2021 raportoitiin 244 576 epäiltyä tapausta rokotteen sivuvaikutuksista COVID-rokotuksen jälkeen, mutta BKK:n mukaan sen analyysi paljasti yli 400 000 tapausta.

BKK:n hallituksen jäsen Andreas Schöfbeck sanoi saksalaiselle WELT-uutisjulkaisulle: “Määritetyt luvut ovat merkittäviä, ja niiden uskottavuus on kiireellisesti tarkistettava.”

Kirjeessä Schöfbeck sanoi, että BKK analysoi 10,9 miljoonan vakuutetun lääkärien laskutustiedot ja havaitsi, että 217 000 ihmistä sai lääkärinhoitoa rokotteen sivuvaikutusten vuoksi.

“Mielestämme rokotuksen sivuvaikutuksista on raportoitu huomattavasti liian vähän”, Schöfbeck sanoi. “Laskelmiemme mukaan pidämme tähän mennessä realistisena 400 000 vakuutettujen lääkärikäyntiä rokotuskomplikaatioiden vuoksi.”

Schöfbeck sanoi, että jos luvut ekstrapoloidaan vuoden aikana koko Saksan 83 miljoonan asukkaan väestöön, on todennäköistä, että 2,5-3 miljoonaa saksalaista on saanut lääkärinhoitoa COVID-rokotteen haittavaikutusten vuoksi.

“Yrityksemme käytettävissä olevat tiedot antavat meille syytä uskoa, että rokotteen [COVID-19]-rokotteen saamisen jälkeen ilmenneiden rokotteen haittavaikutusten epäiltyjen tapausten kirjaaminen on erittäin huomattavan vähäistä”, Schöfbeck kirjoitti.

Schöfbeck lähetti kirjeen PEI:n puheenjohtajalle tohtori Klaus Cichutekille, lakisääteisten sairausvakuutuskassojen valtakunnalliselle liitolle, Saksan lääkäriliitolle, lakisääteisten sairausvakuutuslääkärien valtakunnalliselle liitolle, pysyvälle rokotustoimikunnalle ja BKK:n kattojärjestölle.

Toisessa kirjeessä yhtiö esitti, että rokotteiden haittavaikutukset ovat koko Saksassa vähintään 10 kertaa yleisempiä kuin mitä PEI ilmoitti, saksalaislehti Nordkurier kertoi keskiviikkona.

Kirjeissä ei kerrottu oireita, haittavaikutusten vakavuutta tai sitä, mitkä rokotteet aiheuttivat haittavaikutukset.

Saksan lääkeviranomainen hyväksyi Pfizerin, AstraZenecan, Johnson & Johnsonin, Novavaxin ja Modernan COVID-rokotteet.

Yhdysvaltain ja Saksan liittovaltion terveysviranomaiset ovat korostaneet, että COVID-rokotteiden hyödyt ovat suuremmat kuin mahdolliset riskit ja että haittavaikutukset ovat harvinaisia.

Yhdysvalloissa viime kuussa erään Indianan osavaltiossa toimivan henkivakuutusyhtiön johtaja raportoi, että 18-64-vuotiaiden aikuisten kuolleisuus on lisääntynyt 40 prosenttia verrattuna pandemiaa edeltävään aikaan, The Defender kertoi.

Samassa puhelussa OneAmerican toimitusjohtaja J. Scott Davison kertoi myös lyhytaikaisten ja pitkäaikaisten työkyvyttömyyshakemusten lisääntyneen huomattavasti.

Vakuutusjohtaja piti poikkeuksellisen korkeaa kuolemantapausten määrää “korkeimpana … mitä olemme nähneet tämän liiketoiminnan historiassa” ja lisäsi, että suuntaus on “yhdenmukainen kaikilla tämän liiketoiminnan toimijoilla”.

Korostaakseen lausuntojensa merkitystä Davison sanoi: “Jotta saisitte käsityksen siitä, miten huono [40 %] on, yksi katastrofi 200:sta olisi 10 % enemmän kuin ennen pandemiaa. Joten 40 prosenttia on aivan ennenkuulumatonta.”

Toisin kuin yleisö voisi olettaa - kun otetaan huomioon tiedotusvälineiden jatkuva uutisointi COVID-19:stä - Davison kertoi, että useimmissa kuolemantapauksissa ilmoitettiin muut kuolinsyyt kuin COVID.

Rokoteturvallisuustutkimussäätiön toiminnanjohtaja Steve Kirsch kirjoitti uutista kommentoidessaan: “Tarvitaan jotain TODELLA SUURTA, jotta vaikutus olisi näin suuri.”

Kirschin mukaan syyllisen olisi lisäksi oltava jotain, joka otetaan käyttöön vasta vuonna 2021 - “jotain uutta … jolle valtava määrä ihmisiä altistuisi” - kuten COVID-rokotteet.

Sivun alkuun