Valikkoon

Ota elämäsi omiin käsiisi

Viinikivi eli kaliumbitartraatti (E336)

Natriumin ohella kalium säätelee vesitasapainoa sekä happo-emästasapainoa veressä ja kudoksissa. Kalium pääsee soluun helpommin kuin natrium, ja saa aikaan lyhyen natrium-kaliumvaihdon solukalvojen läpi. Hermosoluissa tämä natrium-kaliumvirta tuottaa sähköisen potentiaalin, joka auttaa hermoimpulssien johtumista. Kun kalium poistuu solusta, se muuttaa kalvopotentiaalia ja antaa hermoimpulssin edetä. Tämä “natrium-kaliumpumpun” luoma sähköpotentiaaligradientti auttaa luomaan lihasten supistuksia ja säätelee sydämenlyöntiä. Toinen pumpun tärkeimmistä toiminnoista on solujen turpoamisen estäminen.

Wilking protokollassa käytetään viinikiveä

Wilking protokollassa nautitaan säännöllisesti

Päivittäin

###C-vitamiini
1 – 3 tl per päivä.
(Suositus käyttää vain L-askorbaattia. L-Askorbiinihappo on pH 7 liuoksissa ja solujen pH-arvossa monoanionina, jonka nimi on L-askorbaatti .)

Suola (NaCl)

1 – 3 tl per päivä.

Toistuvasti

Tämä tarkoittaa sitä, että näitä otetaan jatkuvasti, mutta ei välttämättä päivittäin. Kuulostele omia reaktioitasi, kehosi kyllä tietää.

Magnesium

400mg

Magnesiumsulfaatti

1 – 3 tl Epsom suolaa per päivä, riippuen tarpeistasi

Kalium

2000mg – tämä vastaa 4 tl viinikiveä

Muista, asut Suomessa ja EU:ssa ja siksi kaikki järkevä on kiellettyä, joten nämä artikkelit eivät ole terveydellisiä ohjeita, vaan silkkaa pohdintaa. Konsultoi aina lääkäriäsi terveydellisissä kysymyksissäsi.

Sivun alkuun