Valikkoon

Ota elämäsi omiin käsiisi

Poliisi vei pakolla naisen koronatestiin

”Pelkäsin kuolevani viranomaisten käsissä”
sanoo Sirelpuu nyt itse, katso päivitys 12.3.21 alla

Poliisi pidätti iisalmelaisnaisen koronan takia

Tähän on tultu: poliisi haki iisalmelaisnaisen väkiva

 Poliisi pidätti iisalmelaisnaisen koronan takia Poliisi pidätti iisalmelaisnaisen koronan takia

ltakoneiston keinoin pakolliseen koronatestiin. Tilanne äityi ja eskaloitui vaikka nainen itse oli sovitteleva. Kaiken kukkuraksi poliisi takavarikoi naisen puhelimen.
Helsingin sanomat uutisoi, että poliisi tutkii tapahtumia virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja väitettyä karanteenirikkomusta tutkitaan terveyden vaarantamisena.

Telegrammin palstoilla leviää kuitenkin video, jonka naisen tytär on videoinut. Videolla nainen vetoaa poliiseihin, mutta nämä panevat tälle käsiraudat ja vieläpä selän taakse. Ennen tyttären videointia nainen oli itse yrittänyt videoida tapahtumia jossa yhteydessä poliisi oli keskeyttänyt toimenpiteen.

Kuvalähde: https://xit.fi/e1

ERR kirjoittaa :

An Estonian woman resident in Finland was arrested at the weekend after refusing to take a coronavirus test, daily Postimees reports. The woman, who is being detained in a hospital under supervision and who posted a video online of her arrest, owns a yoga studio in central Finland, which had seen a coronavirus-positive person attend last week.

Päivitys 12.3.2021, Merike Sirelpuun vastine pidätykseensä

Vastine: Merike Sirelpuu, 11.3.2021

”Olen joutunut Covid-19-pandemian Suomessa synnyttäneen pelkokulttuurin kohteeksi. Tapa, jolla minua kohdeltiin väkivaltaisesti ja harkitsemattomasti poliisin ja terveydenhuoltohenkilöiden taholta, on kaikkien Suomessa asuvien kannalta pelottava.

Lisäksi se, kuinka poliisi on tarkoitushakuisesti käytttänyt tiedotusvälineitä tilanteesta julkisuudessa annetun kuvan rakentamisessa, paljastaa minulle ja kaikille tässä maassa asuville, minkälaiseksi tämä pandemiaksi kutsuttu eriskummallinen tilanne on muodostunut Suomessa.

Jokainen tähän tapahtumaketjuun osallistunut on syyllistynyt harkitsemattomiin ylilyöviin tekoihin. Minulle se kertoo myrkyllisestä ilmapiiristä, joka on nyt saatava pois Suomesta. Jokainen voi yrittää asettua asemaani.

Minusta on annettu julkisuuteen kuva, jossa minut on leimattu vastuuntunnottomaksi taudin levittäjäksi. Julkisuudessa on annettu kuva, että olisin pakoillut testiä ja mahdollisesti tartuttanut yli 100 ihmistä. Nämä tiedot ovat lähtöisin poliisilta. Tämä on täysin kohtuutonta toimintaa poliisilta, johon media on lähtenyt mukaan.

Selvyyden vuoksi totean, että olen välittomästi siirtynyt oma-aloitteisesti karanteeniin sen jälkeen, kun sain tiedon joogatunnilleni osallistuneen henkilon positiivisesta PCR-testituloksesta. Lisäksi totean, että olen ollut koko ajan, ja olen edelleen oireeton.

Olen erikseen sopinut poliisin kanssa meneväni itse PCR-testiin karanteeniajan umpeuduttua. Minulle käsittämättömästä syystä poliisit tulivat kuitenkin ennaltailmoittamatta pidättämään minut väkivaltaisesti, laittoivat käteni käsiraudoissa selkäni taakse ja pakottivat minut poliisiautoon perheeni silmien edessä.

Verenvuototautini vuoksi olin etukäteen selvittänyt terveydenhuollosta, että minulle on syytä tehdä testi kurkusta, koska verenvuoto on minulle hengenvaarallinen tila. Poliisi oli tästä täysin tietoinen, asia saatettiin selkokielisesti heille tiedoksi.

Minulle käsittämättömästä syystä poliisi vaati ja osallistui siihen, että minulta otettiin PCR-testi väkisin kaksi kertaa ulkona, lumihangessa, Iisalmen terveyskeskuksen pihalla. Testit otettiin väkivalloin nenänielusta, minut pakotettiin autoa vasten ja olin edelleen käsiraudoissa. Testit ottaneet terveydenhuollon henkilot tiesivät verenvuototaudistani.

Testit aiheuttivat verenvuodon ja veri alkoi valua nieluuni. Kauhistuin, mitä minulle oli tapahtunut. Minulle käsittämättömästä syystä poliisi laittoi minulle hupun päähäni ja minut kuljetettiin terveyskeskukseen huoneeseen, johon minut eristettiiin, laitettiin vuoteeseen lepositeisiin ja ovi lukittiin. Jouduin olemaan tässä tilassa lähes vuorokauden.

En saanut missään kohdassa lääkitystä, jonka olisin tarvinnut verenvuodon tyrehdyttämiseksi. Vointiani ei käyty tarkistamassa missään vaiheessa yön aikana. Kun minut vapautettiin lepositeistä ja olin vihdoin tilaisuudessa nähdä itseni, totesin olevani veren peitossa. Voin vaan ihmetellä, mitä minulle on tehty Suomessa. Viranromaisten toimesta.

Tämä kaikki tehtiin Covid-19 oireettomalle henkilölle, joka joutui kaiken tämän kohteeksi toisen ihmisen positiivisen PCR-testin seurauksena. Ajattelen, että minä olin se henkilo, jonka pöyristyttävä tapaus antaa nyt suomalaisille virkamiehille, poliisille, terveydenhuollon henkilöille ja tiedotusvälineille herätyksen siitä, miten ei enää koskaan tule toimia.

Onneksi minä olen henkinen ihminen, joka pystyy ymmärtämään, mutta ei hyväksymään, mitä ihmiset tekevät harkitsemattomasti pelkotilassa. Itse pelkäsin näiden ihmisten minuun kohdistamia tekoja valtavasti ja olen surullinen, että avomieheni ja lapseni joutuivat todistamaan kaikkea, mikä tapahtui.

Tekoja ei saa tekemättömiksi. Nyt on ilmeistä, että ymmärtäessään oman toimintansa ja erityisesti sen, että tästä sekä lääkärin kanssa käydystä keskustelusta minulla on video- ja äänitysmateriaalia, jonka laitoin some-jakeluun, poliisi on pyrkinyt luomaan tapahtuneesta totuudenvastaisen kuvan.

Kun väärin toimineet poliisit ja terveydenhuoltohenkilöstö ryhtyivät puolustautumaan pientä ihmistä vastaan tällä tavalla, pieni ihminen on heikoilla. Heidän on helppo tuhota ihmisen maine ja yritystoiminta. Ne, joihin ihmisen tulisi voida luottaa, osoittautuvat pelottaviksi vallankäyttäjiksi, jotka saavat oman tarinansa tueksi median.

Ajattelen, että tämä ei ole hanvinaista. Median välittämiin uutisiin ei koskaan pidä luottaa täytenä totuutena, taustalla olevia motiiveja ei koskaan tiedä. Elämme ns. totuuden jälkeistä aikaa ja nyt jouduin itse kokemaan, mitä se tarkoittaa.

Olen joutunut tekemään juristini kanssa rikostutkintapyynnon valtionsyyttäjälle, jonka luotan tutkivan minuun kohdistuneet teot huolella ja saattavan jokaisen niihin osallistuneen vastuuseen toiminnastaan.

Haluan antaa valtionsyyttäjälle toimintarauhan tässä jutussa ja haluan luottaa suomalaiseen oikeuslaitokseen, enkä halua tässä kohdassa käsitellä juttua tämän enempää julkisuudessa. Haluan uskoa, että henkilöt, jotka tekivät tässä jutussa halkitsemattomia tekoja, pohtivat toimintaansa itse, eivätkä enää koskaan sorru tällaiseen toimintaan.

Toivon, että tämä herättää meidät kaikki huomaamaan, kuinka hermostuneeksi jo yli vuoden kestänyt henkinen kärsimys on saanut suomalaiset. Koska minulla on vakava verenvuototauti, josta on merkintä myös minun Omakanta-tietojärjestelmässä, olen kiitollinen, että en menettenyt henkeäni testin seurauksena alkaneessa voimakkaassa verenvuodossa, johon en saanut hoitoa, vaikka olin terveydenhuollon ammattilaisten käsissä.”

Allekirjoittaja: Lauri Saarela, OTM lupalakimies
Päivityslähde


YLE kommentoi päivitettyä tietoa:
“Iisalmelainen joogayrittäjä on tehnyt valtakunnansyyttäjälle tutkintapyynnön saamastaan kohtelusta, kun hänet vietiin koronatestiin vasten tahtoaan. Asia on siirretty Länsi-Suomen aluesyyttäjä Heikki Steniukselle.” YLE toteaa
Ylen mukaan Stenius ei ole päättänyt esitutkinnan aloittamista: “Mahdollisesti pyydämme selvityksiä ja sen jälkeen päätämme, aloitetaanko esitutkinta.”
Ylelle Stenius kuitenkin vahvistaa, että tutkintapyyntö koskee poliisin toimintaa.

Sivun alkuun